David Wiberg Industries

David Wiberg är verksam inom scen- och bildkonst, arkitektur och illustration. David Wiberg är utbildad vid Chelsea College of Art and Design i London, Lunds tekniska högskola och Escuela Técnica Superior de Madrid.

Scen, teve & film

Jag är verksam som komiker, skådespelare, manusförfattare och dramatiker och har ett förflutet i humorgruppen Varanteatern.  

Jag har medverkat i en rad filmer och serier, bland andra Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann, Enkelstöten, Torpederna, Nelly Rapp och Tunna blå linjen. 2015 tilldelades jag Det svenska humorpriset för min rollprestation i humorserien Boy Machine.

Häromåret skrev och spelade jag föreställningen Här kommer alla känslorna på samma gång på Unga Dramaten. Jag och Oskar Thunberg från scenkonstkollektivet Lumor delade på regin och för närvarande arbetar vi med en ny föreställning med planerad premiär hösten 2022.

Som skådespelare företräds jag av Artistgruppen, där man hittar min show reel.